تا زمانی که اپلیکیشن شما مدرن به نظر نرسد، مدرن نخواهد بود. به همین دلیل مهم است که جدیدترین و بهترین طراحی هارا از نظر کاربران دنبال کنید، از جمله طراحیهایی که در سال 2021 پیشبینی و موفق بوده است.
سوال مهم این است که چگونه میتوانید سبک های موفق طراحی در آینده را پیشبینی و اجرا کنید ؟
چه کسی بهتر از طراحان خود اپلیکیشن میتوانند به این سوال پاسخ دهند ؟! ما اینجا در آی گرافیکس از چندین طراح سوالاتی را پرسیدیم تا متوجه شویم، اخیراً چه روند ها و سبک هایی در طراحی اپلیکیشن پر طرفدار بوده ؟ و این روند چه جایگاه و ویژگی هایی در سال آینده و پس از آن خواهد داشت.
طراحی اپلیکیشن موبایل و دسکتاپ
7 ترند و ایده طراحی اپلیکیشن در 2021 :
نومورفیسم (Neumorphism)
تصاویری که دیدن آن آسان است (Visuals that are easy on the eyes)
تجربههای سُواپ (Swap) سریع (Engaging swiping experiences)
ایجاد عمق از طریق سایه (Depth through shadows and
layering)
الهام از دنیای آنالوگ (Analogue inspiration)
المانهای انتزاعی و هندسی (Abstract & geometric art)
زوایای غیرمنتظره (Unexpected angles)
1- نومورفیسم (Neumorphism)
آیکون ها و دکمه ها یکی از اساسی ترین اجزای طراحی هستند که تاثیری مستقیم بر تجربه کاربری یا UX دارند، در سال 2021 طراحان گرافیک قصد دارند آنهارا به گونهای جذاب طراحی کنند. چگونه باید این کار را انجام داد ؟
این پاسخ نومورفیسم (Neumorphism) نام دارد که به معنای “شک کردن مدرن” است این روند ایده خودرا از سال 2010 به دست آورده و در 2020 به گونه ای مدرن تغییر میدهد، و همان مفهوم استفاده از تصاویر واقعی ، اما با گرافیک بهبود یافته و استفاده از سبک های 3d در آن است.
در این نوع طراحی معمولا به دکمه ها و آیکون های مسطح و تخت ظاهری شاداب القا میشود، این سبک سادگی زیبایی را با ترکیبی واقع گرایانه به اجرا میگذارد، استفاده از گرادیانت در Border و Background میتواند این ترکیب را به نمایش بگذارد.
![]() | ![]() |
2- تصاویری که دیدن آن آسان است
امروزه فقط زیبایی در طراحی اپلیکیشن کافی نیست، استفاده از آن نیز باید لذت بخش باشد. امروزه با توجه به این که بسیاری از ما صبح تا شب با موبایل خود سروکار داریم و به صفحه آن خیره شدهایم این مورد بیشتر از همیشه صادق است. استفاده از تجربه کاربری معمولا یکسان هرچقدر هم که آسان ، زیبا و کاربردی باشد در نهایت چشم را خسته میکند، استفاده از مناظر با رنگ های زیبا و لذت بخش تصاویری را ایجاد میکند که برای دیدن آسان است.
این طرح ها که معمولا در طراحی اپلیکیشن استفاده میشوند چیدمان ساده و رنگ های آرامبخش در آن استفاده شده که تاثیر چندانی روی کاربر ندارد ولی این امکان را به کاربرا میدهد که مدت بیشتری به صفحه نمایش نگاه کنند.
![]() | ![]() |
3- تجربههای سُواپ (Swap) سریع
کشیدن انگشت برای انتقال یا مقاصد دیگر همیشه یکی از بزرگترین ویژگی های موبایل نسبت به دسکتاپ بوده. گرچه کلیک کردن سریع تر و آسان است، ولی کشیدن بسیار سرگرم کننده تر است ! جریان طراحی اپلیکیشن در سال 2021 سعی میکند استفاده از این ویژگی را به یک سرگرمی جذاب تبدیل کند.
روشهای متفاوتی برای ایجاد تجربه کاربری وابسته به کشیدن انگشت روی صفحه یا (swap) وجود دارد، خلق این روش ها به قوت تخیل شما بستگی دارد طراحی یک انیمیشن سواپ میتواند برگرفته از سبک طراحی اپلیکیشن یا ریشه در چیزی دیگر وجود داشته باشد.
بطور مثال انیمیشن ورق زدن برای سواپ، مرتبط با طراحی اپلیکیشن کتابخوان، میتواند حس نزدیک تری به کتاب خواندن را القا کند.
4- ایجاد عمق از طریق سایه
اگر به دلایلی نمیتوانید از المان های گرافیکی استفاده کنید. راه حل ایجاد سایه است، سعی کنید عمق ایجاد کنید و المان های مهم را از طریق ایجاد سایه در معرض دید قرار دهید، همچنین این تکنیک پر استفاده ای در سال 2021 میباشد.
اضافه کردن سایه های پر رنگ یک میانبر سریع و آسان برای ایجاد عمق بصری است. این قابلیت در صورتی که المان های خود را لایه بندی کنید قویتر بنظر میرسد.
5- الهام از دنیای آنالوگ
امروزه میبینیم که سبک های طراحی برنامه مدرن تر میشوند، با این حال در سال 2021 ما شاهد این هستیم که برخی از طراحیها برعکس عمل کرده و حال و هوای طراحی قدیمی را القا میکنند. که ما آن را پیروی از دنیای آنالوگ مینامیم.
این اپلیکیشن ها شامل عناصری هستند که ما را به یاد دنیای آمالوگ میاندازد. مانند : بافتهای قدیمی کاغذ و مقوا، طرح بندی هایی که از کولاژ الهام گرفته است. همچنین استفاده از بک گراندهای کمی مایل به زرد به جای سفید مدرن که حس کاغذ پوسیده را القا میکند.
امروزه ما اپلیکیشن هایی به سبک و حال و هوای روزنامهها، مجلات و ماشین حساب های قدیمی، مدرسه و بازی های سرگرم کننده رومیزی هستیم.
زیبایی این جریان طراحی، به انسان حس تجربهای گرم و راحت القا میکند.
![]() | ![]() |
6- هنرهای انتزاعی و هندسی
با اینکه بسیاری از جریانهای طراحی برنامه در سال 2021 واقع گرایی و جلوههای چند بعدی را ترویج میدهند و از آن استفاده میکنند. هنوز هم برخی برندها از سبک های انتزاعی سود میبرند.
به گفته Tristan Le Breton یکی از مدیرهای خلاق استارت آپ ;
معمولا این سبک برای استارت آپها و اپلیکیشنها بعنوان جایگزینی برای عکاسی استفاده میشود. این برنامهها با رنگهای روشن و اشکال انتزاعی که معمولا هم بصورت ساده هستند توجه را به سمت خود جلب میکنند و بدون توجه به مکانیزمها و عملکردهای برنامه زمینه تصویری آسان را فراهم میکند.
این روند در سال 2021 تلاش میکند یک نقطه تعادل میان المانهای پیچیده و ساده با استفاده از تنوع و هنر است. ما در آیگرافیکس تصاویر زیادی را با توجه به این نوع سبک خلق کردهایم که در عین پیچیدگی، بسیار ساده بنظر میرسد.
7- زوایای غیرمنتظره
در این سال ها اپلیکیشنهایی وجود دارند که خط راستی در آن مشاهده نمیکنید. در سال 2021 طراحان اپلیکیشن با با ترکیب زوایای غیرمعمول در طراحیهای خود، المان هارا جذاب تر میکنند، این المان ها در زوایایی غیر معمول تنظیم شدهاند یا از بکگراندهایی استفاده میکنند که از زوایای معمول و مناسب پیروی نمیکنند.
این نوع طراحی اپلیکیشن چشم کاربران را به زوایای جدیدی جلب میکنند.
طراحان جدید به کلمه واقعی سنت را میشکنند و عناصری را خلق میکنند تا برجسته شوند. این نوع طراحی اپلیکیشن باعث افزایش علاقه کاربر نسبت به تعامل با اپلیکیشن شده و طراحی اپلیکیشن را پویاتر میکند.
در نتیجه این نوع طراحی یک کار سنت شکن و سرکش است.