تفاوت مارکتینگ و برندینگ چیست ؟
تفاوت برندینگ و مارکتینگ چیست

دسترسی سریع به موضوعات

زمانی که در حال ساخت یک بیزنس یا کسب و کار باشید، ممکن است کلمات زیادی در رابطه با بیزنس خود مانند (مارکتینگ، سئو ، تولید محتوا و …) به زبان بیاید، که انجام آنها ممکن است سخت به نظر برسد. بطور خاصی دو مفهوم اساسی در این زمینه وجود دارند که میان آنها پیوستگی و ارتباط زیادی مشاهده می‌شود. (مارکتینگ و برندینگ)
بنابراین بطور خاص برندینگ و مارکتینگ چه ارتباط و تفاوت هایی دارند ؟ امروز در آی گرافیکس و این مقاله این موارد را بررسی می‌کنیم.

حقیقت موضوع این است که برندینگ و بازاریابی دو مفهوم کاملا جدا هستند. اگر قصد دارید کسب و کاری موفق داشته باشید، باید تفاوت‌ها و ارتباط بین این دو را درک کرده، و ببینید چگونه می‌توانید از این موارد به نفع کسب و کار خود استفاده کنید.

تعریف برندیگ و مارکتینگ

قبل از اینکه بدنبال درک ارتباط ها و تفاوت های میان  برندینگ و مارکتینگ باشیم. بیایید دقیقا مفاهیم هر یک را بطور جداگانه بررسی کنیم.

مارکتینگ چیست ؟

مارکتینگ مجموعه ای از ابزارها ، روش‌ها و پلن هایی است که برای تبلیغات خلاقانه محصول یا خدمات کسب و کارتان استفاده می‌کنید. بطور کلی و ساده مارکتینگ را مجموعه اقداماتی در نظر بگیرید. که برای وادار کردن مشتریان و کاربران به استفاده از محصول یا خدمات خود، انجام می‌دهید.

برندینگ چیست ؟

همچنین برندینگ به گونه‌ای از بازاریابی اتلاق می‌شود که برای ساخت چشم انداز و شکل دهی به برند خود استفاده می‌شود. در زمینه برندینگ این مسائل مطرح می‌شود که شما دقیقا چه کسی هستید و کسب و کارتان در چه زمینه ای فعالیت می‌کند، چه هدفی دارید ؟. این عناصر باعث می‌شوند منحصر بفرد باشید و جلوه ای خاص در برابر مشتریان خود داشته باشید.
از دیگر عناصر کلیدی که باید در نظر بگیرید لوگو، وب سایت، ست اداری و سبک کسب و کار شما است.  مراحل طراحی لوگو خلاقانه

اگر مارکتینگ باعث شود یک کاربر را تبدیل به مشتری کنید. برندینگ چیزی است که آن فرد را برای سال های متمادی به‌عنوان خریدار محصولات و خدمات شما نگه می‌دارید.

فرهنگ لغت کمبریج در پاسخ به این سوال که نام تجاری یا برندینگ چیست. اینگونه پاسخ می‌دهد: «ارائه یک طرح یا نماد خاص به یک شرکت به منظور تبلیغ محصولات و خدمات آن». تا چندی پیش، این جمله توصیف کاملا دقیقی از نام تجاری بود.  یعنی در آن زمان که ارائه شد، مورد پذیرش عموم مردم قرار گرفت.
طبق این تعریف، نام تجاری به مولفه زیبایی شناختی آن (هویت بصری) تقلیل یافت. و به طور اشتباهی ادراک شد (و هنوز هم اینگونه ادراک می‌شود). برای بسیاری از افراد اعم از متخصص و غیر متخصص، نام تجاری هنوز هم به عنوان هویت بصری (نام، لوگو، طراحی، بسته بندی و…) تلقی می‌شود.

برای مشاهده کامل اطلاعات درباره اینکه برندینگ دقیقا چیست. این مقاله را مطالعه کنید.

تفاوت ها میان مارکتینگ و برندینگ

حال که دقیقا درباره مفهوم این دو فهمیدیم بیایید به تفاوت و ارتباط میان مارکتینگ و برندینگ بپردازیم. مارکتینگ دقیقا برای تبلیغ و معرفی محصول شما و برندینگ برای شکل دادن به هویت شما مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای رسیدن به هردوی این اهداف باید از یک استراتژی استفاده کنید در حالی که نتیجه و اهداف موردانتظار متفاوت خواهد بود.

مارکتینگ توجه خریدار را جلب می‌کند. در حالی که برندینگ راهی برای حفظ این توجه است. مارکتینگ درباره خرید محصولات و خدمات است درحالی که برندینگ درباره شناخت برند شما و وفاداری مشتریان به برندتان است. برندینگ حرف اول را می‌زند و مارکتینگ در جایگاه بعدی قرار می‌گیرد.

استراتژی های مارکتینگ می‌آیند و می‌روند. اما برندینگ استراتژی ای است که برای همیشه ادامه دارد. برندینگ همان قدر که روی مشتری شما تاثیر می‌گذارد روی تیم شما نیز به همان اندازه موثر است.

مارکتینگ راهی عالی برای جلب توجه مشتری، و برندینگ راهی برای حفظ آن است.

مهم نیست شما در چه صنعتی فعالیت دارید. اگر در دریای رقابت فعالیت می‌کنید برای ایجاد یک موج و جلب توجه مشتریان به خود به مارکتینگ نیاز دارید.

مارکتینگ و جلب توجه مشتری

حال که توجه مشتری را به خود جلب کردید باید دنبال راهی باشید که این توجه را توسط آن به برند خود حفظ کنید. و اینجاست که برندینگ تعریف می‌شود. مردم به سراغ برندهایی می‌روند که بتوانند با آنها ارتباط برقرار کنند و به آن برند ایمان داشته باشند. مارکتینگ به شما کمک می‌کند تا افراد و مشتریان هدف خود را از میان همه افرادی که در جامعه حاضر هستند. گلچین کرده. سپس محصولات و خدمات خود را در معرض دید آنها قرار دهید.

بنابراین ، همانطور که گفته شد. شما به یک استراتژی مارکتینگ موثر برای برند خود نیاز دارید. تا بتوانید هویت بیزنس خود را از سایر رقبایی که در حوزه بیزنس شما فعالیت می‌کنند جدا کنید. و به مشتری بگوئید که : <سلام، من اینجام>. اما بعد از سلام باید چکاری را انجام داد ؟ برای تقویت رابطه شما با مشتری و ایجاد حس وفاداری به بیزنس خود، به برندینگ و برند سازی نیاز دارید.

مارکتینگ باعث فروش می‌شود، برندینگ باعث شناخت و ایجاد حس وفاداری می‌شود

بصورت کلی تمامی استراتژی های بازاریابی که با بیشتر آنها آشنایی دارید مانند سئو یا تولید محتوا. به عنوان راهی شناخته می‌شوند که در نهایت مشتری را به خدمات و محصولات جلب کنید و باعث فروش محصول به آن شوید. و بطور کلی هدف از مارکتینگ فروش است و این استراتژی برای کسب نتیجه طراحی می‌شود.

نمایشی از فردی که تلسکوپ دارد

ولی برندینگ رویکردی کاملا متفاوت و دراز مدتی دارد. اگر شما دنبال فروش بالا و تبدیل کاربر به مشتری هستید استفاده از برندینگ به هیچ وجه راه مناسبی نخواهد بود. ولی اگر بدنبال این هستید که در مشتری حس اطمینان و وفاداری به برند شما بوجود بیاید. بهترین راه حل استفاده از برندینگ است. توجه به این موضوع می‌تواند در دراز مدت باعث افزایش فروش شما شود و مشتریان شما خرید و استفاده از محصولات شما را تکرار کنند.

برندینگ حرف اول را می‌زند و مارکتینگ در جایگاه دوم قرار می‌گیرد

شاید این اصطلاح معروف را شنیده باشید که اول مرغ وجود داشت یا تخم مرغ ؟ حال اگر بخواهیم این مثال را در حیطه کسب و کار و عنوان این مقاله در آی گرافیکس بکار ببریم باید بگوییم اول برندینگ انجام می‌شود یا بازاریابی ؟

ست اداری کمپانی Artee

در رابطه با شروع ساخت بیزنس خود باید به این موضوع توجه کنید که، برندینگ بر بازاریابی مقدم‌تر است. و دلیل آن این است که شما نمی‌توانید برندی را که هنوز طراحی نکردید و نساختید. مارکتینگ یا به اصطلاح بازاریابی کنید.

قبل از اینکه روی مارکتینگ و بازاریابی تمرکز کنید. باید روی برندینگ تمرکز کنید. به این سوالات روی کاغذ پاسخ دهید که اولا شما دقیقا چه کسی هستید ؟ چه محصول یا خدماتی را می‌خواهید وارد بازار کنید ؟ ارزش ها و اهداف اصلی شما چیست ؟ و مهمتر از همه این است که چگونه می‌خواهید آن را به مشتریان خود معرفی کنید.

زمانی که توانستید به همه این سوالات پاسخ دهید می‌توانید در مرحله بعد به فکر مارکتینگ باشید. چون که وقتی نام تجاری و هویت همچنین، مشتریا خود را ایجاد کردید و شناختید. در آن مرحله است که می‌توانید درک بهتری نسبت به استراتژی مارکتینگ خود داشته باشید.

برندینگ همیشگی است اما مارکتینگ خیر

در حین اینکه برای ستخت برند و هویت خود تلاش می‌کنید. باید بصورت مداوم و فعالانه به بازاریابی آن بپردازید. این نکته را در نظر داشته باشید. استراتژی هایی که برای بازاریابی استفاده می‌کنید بصورت موقت هستند و هرکدام دارای هدفی مشخص و نقطه شروع و پایان هستند.

برندسازی کمی متفاوت است، مهم نیست در کدام مرحله از بیزنس خود هستید. همیشه باید بدنبال این باشید که با استفاده از برندینگ و برند سازی، مشتریان خود را حفظ کنید. حس وفاداری را به آنها تلقین کنید و احساس نزدیکی را نسبت به مشتری تقویت کنید.

همانطور که در راستای ارتقا کسب و کار خود تلاش می‌کنید. در کنار آن برندسازی را مورد توجه قرار دهید.

برندینگ باعث تاثیرگذاری روی مشتریان و تیم شما می‌شود.

تیم شما متشکل از افرادی هستند که در راستای اهداف و بیزنس شما تلاش می‌کنند. و استراتژی های مارکتینگ را پیش می‌برند. اما وقتی از خارج گود به بیزنس شما نگاه کنند (خارج از شغلشان) واقعا تحت تاثیر قرار نخواهند گرفت.

اسم تجاری می‌تواند همانطور که بر مشتریان شما تاثیر می‌گذارد. روی تیم شما نیز تاثیر بگذاردهمانطور که مشتریان شما برای خرید محصولات و خدماتتان باید به شما ایمان داشته باشند، تیم شما نیز باید به برندتان اطمینان داشته باشند. هنگامی که تیم شما به  برند شما واقعا ایمان داشته باشند برای انجام کار و مسئولیتشان اشتیاق بیشتری خواهند داشت.

نظر شما چیه ؟

Your email address will not be published.Required fields are marked *